Дама до последната си фибра, тя не се появи пред гостите

...
Дама до последната си фибра, тя не се появи пред гостите
Коментари Харесай

В Хоспис „Света Анна“ отпразнуваха 100-годишнината на стожера на известна бургаска фамилия

Дама до последната си фибра, тя не се появи пред гостите без преди този момент да ѝ бъдат сложени червило и парфюм

В приют „ Света Анна “ – най-модерният дом за възрастни хора и след болнично възобновяване, намиращ се в поморийското село Лъка, преди часове бе маркиран незабравим празник. Величка Пехливанова отпразнува своя 100-годишен празник обградена от всички представители на бургаската фамилия.

„ Г-жа Пехливанова бе настанена при нас при започване на месец юни предходната година. Тя е изключителна дама и образец за всички нас. Възхищаваме се на нейния дух и се радваме, че през днешния ден екипът на приют „ Света Анна “ е част от този специфичен празник “, разясняват от  здравното заведение.

Пред кореспондент на Флагман.бг един от внуците ѝ описа забавни елементи за историята на семейството: „ Баба ми е родена в гръцкия град Серес (Сяр), когато той към момента се е намирал в рамките на България. След края на Втората международна война градът остава в рамките на южната ни съседка и фамилията се преселва в Айтос. Баба ми се омъжва за Никола Пехливанов – тогава той е футболист. За страдание дядо към този момент е мъртвец, само че духом съм сигурен, че през днешния ден е тук с нас.

Баба Величка е стожера на фамилията. Обединява ни в спешни моменти. Нашата фамилия сме търговци и то с помощта на нейните качества. Тя е била шеф на държавното комерсиално дружество „ Нармаг “, по-късно и на други търговски обекти и е учредител на фамилния бизнес “, описа внукът на Величка Пехливанова.

Той обясни, че са избрали приюта в поморийското село Лука поради отличната база и грижите, които тук се поставят за възрастните хора. Факт е, че в България към този момент има сходни реномирани места за настаняване, а „ Света Анна “ прекатурва визиите за този вид здравни заведения (вижте още ).

От фамилията обясниха още, че през последните години старата дама е водила много затворен живот и избора да я настанят тук е изработен и поради обществената среда, която се основава в дома. „ За благополучие баба ми е извънредно здрав и витален човек. Единственият по-сериозен проблем, който имаше е случай с крайници ѝ, само че популярност богу тя бързо се възвърне “, описват още внуците.

На празника във връзка 100-годишния си празник Величка Пехливанова дойде облечена с изтънчен тоалет и шармантна шапка. Жена до последната си фибра, тя не се появи пред гостите без преди този момент да ѝ бъдат сложени червило и парфюм.

„ Баба е суетна жена. Спомням си я от моето детство по какъв начин излизаше на основната в Бургас постоянно пременена и с прическа. До огромна степен тя ме отгледа и възпита в мен усета за жанр и изтънченост. Много лета прекарах в къщата с огромен двор, която се намираше зад Търговски Център Трия, споделя Дияна Пехливанова – внучка на столетницата. Дияна е в основата на организацията на цялото събитие. „ Винаги съм знаела, че тя ще отпразнува този рожден ден. Тя просто е такава персона – мощна и волева, а и майка ѝ също бе дълголетница. Родът ни е подобен. И просто всичко бях измислила авансово за през днешния ден, споделя още Дияна.

Четири генерации Пехливанови се събраха за фамилна фотография в този незабравим ден. От управлението на приют „ Света Анна “ също почетоха празника и подариха на рожденичката икона на светицата, която да бди над нея и да я пази.

Вижте в ГАЛЕРИЯ още фотоси от празника на семейство Пехливанови.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР